En af mine favoritdrikke i sommervarmen er min hjemmelavet iskaffe. Hjemmelavet iskaffe
Jeg laver min iskaffe selv, da cafeernes varianter hurtigt kan blive tunge både i smagen, budgettet og kalorieregnskabet, hvis man, som jeg drikker iskaffe hver dag. Og det gør jeg, så snart det bliver sommer og sol.

Til din hjemmelavet iskaffe skal du bruge:

  • 1 fryseegnet glas
  • 1 espresso shot
  • 1-1½ tsk. rørsukker (alternativt kan du bruge kaffesirup)
  • 2-2½ dl mælk (jeg bruger altid minimælk)
  • Sugerør
  • Eventuelt isterninger

Bland den varme espresso med sukkeret i det fryseegnet glas.

Stil glasset i fryseren i minimum 30 minutter – gerne længere.

Bland den afkølet kaffe med mælken, og server din iskaffe med sugerør.

Hvis du ikke synes din kaffe er afkølet nok, inden du serverer den, kan du tilsætte en god håndfuld isterninger.

Jeg har forberedt min iskaffe

Jeg har ikke altid tid til at vente på at min espresso skal køle af i fryseren. Jeg har derfor købt en bunke af de her glas med låg, og laver en hel stribe glas med espresso shots ad gange. Glassene stiller jeg på rad og række i en skuffe i fryseren, hvilket betyder at de godt kan stå der i flere dage. Men jeg altid har et frossent espresso shot klar, når lysten til hjemmelavet iskaffe melder sig.

Hvis du vælger at bruge helt frosne espresso shots, går der lidt tid før din iskaffe er drikkeklar, efter du har tilsat mælken. Men det er ventetiden værd, for din iskaffe bliver dejlig kold, uden du behøver at tilsætte isterninger.

Søde fif: 

Hvis du synes din iskaffe bliver for sød (eller hvis du bare ikke ønsker at bruge sukker), kan du sagtens lade være med at blande sukker i din espresso, inden du stiller den i fryseren.

Hvis du bruger kaffesirup i stedet for sukker, kan du sagtens smage din iskaffe til med siruppen, efter du har blandet den kolde espresso og mælken.