Salat med vandmelon, edamamebønner og fetaJeg elsker, at solen er begyndt at skinne lidt mere, at dagene bliver længere og det bliver varmere i vejret.
Der er ingen tvivl om, at forår og sommer er mine yndlingsårstider. De lyse og varmere dage betyder også, at der bliver skiftet ud i vinterens retter herhjemme, og der kommer nye og friske grøntsager på bordet.

Jeg er vild med sommerens solmodne tomater, sprøde asparges, agurker der smager af agurk og ikke bare af vand, nye gulerødder med top og sprøde salater. Men for at være helt ærlig, så bliver jeg ikke ordentlig mæt af en let salat, der består af et par rucolablade og let drys af tomater. Og en let salat tæller ikke særlig meget i mit daglige indtag af grønt.

Så selv om årstiden og råvarerne, kalder på salater, laver jeg dem altid, så de mætter, samtidig med at de passer til både grillet kød, frikadeller og et hurtigt kyllingebryst med serranoskinke i ovnen til hverdag.

Min nyeste opskrift på en mættende salat er denne salat med vandmelon, edamamebønner, hjertesalat, agurk og feta. Opskriften finder du længere nede.

Jeg laver ofte også denne salat med broccoli og grønne asparges samt denne blomkålssalat med æble, basilikum, forårsløg, ristede pinjekerer.

 

Salat med vandmelon, edamamebønner, agurk og feta

Til 4 personer

  • 300 g edamamebønner fra frost
  • 200 – 250 g agurk
  • 250 – 300 g vandmelon
  • 1 – 2 hjertesalat alt efter størrelse
  • 80 g feta

Kom de frosne bønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem står et par minutter.

Skyl og skær agurken ud i mindre stykker

Skær vandmelonen ud i mindre stykker, og fjern evt. kernerne

Skyl og skær salaten ud i mindre stykker.

Hæld vandet fra bønnerne og bland dem med vandmelon, agurk og salat.

Anret salaten på et fad eller i en lav skål, og smulder fetaen over lige inden servering.

 

Dressing til salat med vandmelon og edamamebønner:

  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Hæld olivenolie og balsamico i et lille patentglas (Jeg bruger lidt mere olie end balsamico, men smag dig frem). Tilsæt salt og friskkværnet peber. Sæt låget på og ryst dressingen grundigt sammen.

Smag evt. til med mere olie, balsamico, salt og/eller peber.

Server dressingen ved siden af vandmelonsalaten, så man selv kan dosere mængden.