Cremet BlomkålssuppeEn cremet blomkålssuppe er en nem og hurtig ret at lave på de kolde efterårs- og vinteraftener.

I efteråret og vinteren forsøger jeg at få en suppe med masser af grønt i, på min madplan en gang om ugen. Det er en nem måde at få spist mine grøntsager på, på den her årstid, hvor der er lidt længere mellem de frisk og sprøde grøntsager.  

Ud over denne cremet blomkålssuppe, laver jeg også ofte min Tomatsuppe med gulerødder i.

Blomkål smager meget forskelligt alt efter, hvordan du tilbereder det. I blomkålssuppen her bliver smagen meget mere mild og blød, end hvis du laver en salat med rå blomkål. Hvorimod smagen bliver nøddeagtig, når du rister blomkålen. 

Opskrift på Cremet blomkålssuppe

Ingredienser:

  • 1 stort løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g kartofler
  • 1 blomkål
  • 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde (jeg bruger 8% madlavningsfløde)
  • Friskkværnet salt og peber
  • Evt. citronsaft

Tilbehør:

  • Groft brød
  • Ristet bacon eller sprød serranoskinke 
  • Finthakket persille eller purløg

Sådan gør du: 

  • Pil løget og skær det i tern
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
  • Skyl blomkålet og del det i små buketter.
  • Varm olien op i en mellemstor gryde og sauter løgene heri
  • Tilsæt kartoflerne og blomkålsbuketterne og sauter dem med i 4-5 minutter uden de tager farve
  • Tilsæt bouillon og læg låg på gryden. Lad suppen koge ved svag varme i 15-20 minutter

 

  • Steg bacon sprøde på en tør pande og lad den køle af på fedtsugende papir
  • Eller læg din serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i cirka 10-12 minutter. Når skinken er kølet lidt af, kan du hakke den i mindre stykker.   
  • Skyl persillen grundigt og hak den fint

 

  • Blend suppen glat med en stavblender
  • Tilsæt fløden og varm suppen godt igennem
  • Smag til med salt, peber og evt. en smule citronsaft inden servering

 

  • Server blomkålssuppen med bacon eller serranoskinke, hakket persille eller purløg og groft brød til.