Ristet blomkål med Her i efteråret og vinteren kan det være en lidt større udfordring at finde på retter med grøntsager, end det er i foråret og sommeren, hvor alle grøntsager er nye, friske og sprøde. 

For tiden bruger jeg ofte blomkål men på forskellige måder.

Jeg bruger det i min blomkålssuppe, i min blomkålssalat med æbler, og hvis jeg har et par blomkålsbuketter til overs, bruger jeg dem som gnavegrønt sammen med andre grøntssagsrester.  

En måde at gøre et blomkål meget mere interessant på er, ved at riste det i lidt olie på panden blande det med revet citronskal, salt og peber og drysse det med ristede cashewnødder og purløg.

Jeg serverer ofte den ristede blomkål til kylling og kartofler som er lavet i ovnen. 
Men du kan bruge ristet blomkål som tilbehør til det meste kød

Ristet blomkål med cashewnødder

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 mellemstort/stor blomkål
  • 60 g usaltede cashewnødder
  • 1-1,5 spsk. olivenolie
  • Skallen fra 1 usprøjtet citron
  • Purløg
  • Friskkværnet salt og peber

Sådan gør du: 

Skyl blomkålet, del det i mindre buketter og tør buketterne let i et rent viskestykke.

Rist nødderne på en tør pande ved medium varme. Hak dem groft, når de er kølet lidt af.

Varm olien på panden og rist blomkålsbuketterne ved medium varme i cirka 15 minutter – husk at vende dem undervejs.
Blomkålsbuketterne må gerne få godt med farve, men tag panden af varmen før de bliver brankede.

Riv citronskallen over de ristede blomkålsbuketter og smag til salt og peber. Anret blomkålen på et fad, drys hakkede nødder og purløg over og server.