Salat med frisk spinat, grønne asparges og jordbær

Salat med frisk spinat, grønne asparges og jordbærSom jeg har skrevet i dette indlæg, anbefaler jeg, at du spiser frugt og grønt hver dag.

Hvis du gerne vil spise sundt, og give din krop de bedste betingelser for at fungere optimalt, er det en god idé, at du spise frugt og grøntsager hver dag.

Når du spiser grøntsager hver dag, får du naturligt en masse vitaminer, mineraler, antioxidanter og kostfibre, som har en positiv virkning på kroppens funktioner.

Derudover giver grøntsagerne dig en god mæthed når du spiser, og de mætter dig i lang tid.

Og som jeg skriver i mit tidligere indlæg, behøver du ikke stå og lave fancy salater eller komplicerede grøntsagsretter, for at få dine grøntsager hver dag.

Men, hvis du gerne vil gøre det absolut optimale for din krop, skal du gå gerne efter:

  • Årstidens grøntsager, da det giver dig en naturlig variation i det du spiser
  • Grønne grøntsager, da de har et højere indhold af kostfibre, antioxidanter og vitaminer

 

Salat med frisk spinat, grønne asparges og jordbær:

Hvis du gerne vil have lave en mættende salat af grønne grøntsager, som er spækket med sommerens grønne grøntsager, kan du lave denne salat med frisk spinat, grønne asparges og jordbær.

En ekstra bonus er, at du får nogle sunde fedtstoffer fra pinjekernerne på toppen og olivenolien fra dressingen. Hvorfor det er vigtigt, fortæller jeg dig om i et andet indlæg.

 

Til salaten skal du bruge: 

  • 150 g frisk babyspinat
  • 500 g grønne asparges
  • 400 g jordbær
  • 25 g pinjekerner

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • Friskkværnet salt og peber

Sådan gør du:

  • Skyl spinaten grundigt og nip de grove stilke af. Dup spinaten tør i et rent viskestykke
  • Skyl de grønne asparges og knæk den nederste træede del af, og kassér den. Skær de grønne asparges i mindre stykker.
  • Skyl jordbærrene og skær dem i tynde skiver.
  • Bland forsigtigt spinatblade, asparges og jordbær sammen.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, lad dem køle lidt af, og drys dem her efter over salaten.
  • Bland en dressing af olivenolie og balsamico og smag den til med salt og peber. Fordel dressingen over salaten lige inden servering.

 

Du kan servere salaten til grillet kød, du kan tage den med på picnic, eller du kan bruge den som en del af en buffet til en af sommerens fester.

 

2017-09-18T09:25:39+02:00 17. juni 2016|Opskrifter, Sundhed|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.