Hvor meget er du villig til at gøre for at tabe i vægt?

Tabe i vægt

 

De fleste er villige til at gøre hvad som helst – bortset fra at bevæge sig og spise almindelig sund og varieret mad.

Jeg hører dagligt om lige præcis det her i forbindelse med mit arbejde, og jeg læser om det på de sociale medier.
Mine klienter fortæller, hvor langt de tidligere har været villige til at gå, for at komme de overflødige kilo til livs. Og jeg læser dagligt om forskellige kure, og om dem der følger dem, på de sociale medier.

Og det er ikke småting, hvad mange er villige til at gøre. Jeg vil faktisk vende det om og sige, at mange er villige til at gøre alt (!!), for at komme de overflødige kilo til livs. Pulverkure, suppekure, absurde slankeforløb, dameblads-tips, proteintilskud, ekstreme bootcamps og så videre.

Men det er ofte de ekstreme kure, mode- og sæsonprægede tips fra dameblade, og vanvittige kostplaner der gør, at du har svært ved at finde hoved og hale i, hvad der skal til, for at du taber dig, og hvordan du efterfølgende holder vægten.

Det gør dig forvirret og efterlader dig med spørgsmålet; Hvad vil det egentlig sige at leve sundt?

Absurde kure, måltidserstatninger og ekstreme bootcamps lærer dig, at for du taber i vægt og får en sund livsstil, skal du frygtelig mange pinsler, mærkelige fødevarer og tilskud igennem. Du lærer, at et vægttab er noget, der er både hårdt og besværligt, og forbundet med afsavn og forbud.

Jo flere kure du afprøver, jo længere bliver listen over, hvad der er rigtigt og forkert at spise, drikke og gøre. Og med tiden bliver der flere forbud og restriktioner, end der bliver nydelse og tilladte fødevarer og måltider.

Sådan skal det ikke være.
Hvis du spørger mig.

 

For at tabe i vægt skal du, kunne gøre det resten af dit liv

Du kan sagtens tabe dig ved at følge en stram slankekur. Og det endda uden at, at du bevæger dig det mindste. Du kan også sagtens tabe en masse kilo ved at deltage på en ekstrem hård bootcamp.

Men, kan du leve på den måde resten af dit liv? Sådan helt ærligt?

Kan du leve restriktivt og lide afsavn resten af dit liv?
Kan du træne lige så meget, og lige så hårdt, som du gør i de 4-8 uger, som en typisk bootcamp varer?

Eller, er det mere realistisk for dig at tabe i vægt ved  at spise helt almindelig sund mad, og bevæge dig, på en måde, som du rigtig godt kan lide?

Jeg er fortaler for, at du spiser helt almindelig sund og varieret mad, som indeholder både kulhydrater, protein og fedt.

Dine kulhydrater anbefaler jeg du får fra rugbrød, havregryn, fuldkornsprodukter, kartofler, godt med grøntsager samt et par stykker frugt eller bær hver dag.

Spis protein til flere af dagens måltider fra fedtfattigt kød, fisk, æg, mælkeprodukter samt bælgfrugter som for eksempel bønner og linser

Din krop har behov for at du spiser lidt sunde fedtstoffer, for at du blandt andet kan optage fedtopløselige vitaminer. De sunde fedtstoffer får du fra olier, avocado, fed fisk samt nødder og kerner.

Begræns dit indtag af sukker, slik, chokolade, læskedrikke og andre søde sager. Det kommer oftest helt af sig selv, når du begynder at sammensætte din kost som ovenstående.

 

Find den form for træning eller bevægelse, der passer til dig

Hvis det ikke giver mening for dig at træne i et fitnesscenter eller løbe i en løbeklub, så gør noget andet Du kan få motion på mange andre måder – det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan for eksempel gå til zumba, håndbold, vandaerobic eller roning.

Der er ikke noget der er mere rigtigt end andet, så længe du bliver bevæget, får sved på panden og smil på læben. Og lige præcis smil på læben er vigtigt. Hvis du ikke finder glæde ved den form for træning du skal afsted til, bliver det aldrig en god vane, der holder i længden.

At spise sund og varieret mad i de rette mængder og samtidig bevæge dig på en måde, er vejen til et varigt vægttab. Du taber dig ikke 10 kilo på 5 uger, med denne metode. Til gengæld kan du spise den samme mad som din familie og din livsstil kan passes ind i et socialt liv – det er det, der giver et varigt og holdbart vægttab.

Vil du lære, hvordan du gør det?
Så kontakt mig på tlf.: 28602768. Eller skriv til mig her, så vender jeg tilbage til dig så snart jeg ser din besked.

 

2017-09-18T09:25:38+02:00 21. januar 2017|Sundhed, Vægttab|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.