Har du en livsstil, der gør dig glad?

Gør din livsstil dig gladHar du tænkt over, om den livsstil du har nu gør dig glad, giver dig et større overskud og øger din livskvalitet?

Kan du se dig selv i øjnene og sige:

  • Jeg tager de valg, der, i sidste ende, gør mig glad
  • Jeg gør de ting, der giver mig et større overskud
  • Jeg vælger det, der giver mig mere energi
  • Min livsstil giver mig en øget livskvalitet

Hvis ikke, vil jeg anbefale dig at ændre kurs.

Du skal have de ting ind, og gøre det, som i sidste ende, gør dig glad og øger din livskvalitet.

En sund livsstil handler ikke kun om fravalg, konstant dårlig samvittighed, taljemål og tallet på vægten. Det handler også om tilvalg, livskvalitet, glæde, nydelse og overskud.

Der er ikke noget, der bliver en god vane, en sund livsstil eller et varigt vægttab, hvis det kun er surt, op ad bakke og noget der skal overstås på kortest mulig tid.

 

Sådan har jeg fundet balancen i min sunde livsstil

Jeg har en sund livsstil. Men jeg er ikke sådan en helsetosse, som kun lever af gulerødder og urtete, og hvor alt jeg gør er happy go lucky.

Jeg har fundet ud af, hvad der giver mig værdi, og hvordan min livsstil skal være, så den er sund, men samtidig også giver mig glæde, energi, overskud og derfor, samlet set, en øget livskvalitet.

Jeg er bevidst om de valg jeg tager, og hvad mine valg betyder for mig. Derfor er det nemt for mig at vælge det til, som betyder noget for mig, og samtidig vælge det fra, som reelt ikke siger mig noget. Den bevidsthed og mine til- og fravalg giver mig en grundfølelse af, at min livsstil gør mig glad og øger min livskvalitet.

Jeg griner ikke hele vejen på mine løbeture, men det er trods alt den motionsform, jeg er gladest for. Og der er derfor også det, jeg kommer afsted til. Jeg ved, at når jeg bliver bevæget, får jeg koblet fra og ladet op. Jeg kommer i bedre humør, og jeg får en større lyst til at tage de sunde og fornuftige valg i forhold til min kost.

Jeg spiser primært sundt, grønt og groft. Men jeg spiser også sødt og drikker alkohol. De to ting vælger jeg med omhu og ud fra, hvad jeg allerbedst kan lide.

Jeg sætter langt større pris et stykke virkelig virkelig lækker chokolade, end jeg gør på et halvt kilo bland selv slik. Og jeg vil hellere have ét glas af en rigtig god rødvin, end jeg vil have 4 (eller 15) kolde øl.

Derfor er bland selv slik og øllene blevet noget af det, jeg vælger fra (Den liste kunne sagtens gøre meget længere). Fordi jeg meget hellere vil vælge lækker chokolade og rødvin til, når jeg har mulighed for det. De to ting betyder bare mest for mig.

 

Hvad betyder noget for dig i din livsstil?

Det kan ikke hjælpe noget at jagten på din sunde livsstil og dit varige vægttab, bliver en sur pligt, og ikke bidrager til dit liv på en positiv måde. Det er livet for kort til, hvis du spørger mig.

Du skal vælge det til, som giver dig værdi og betyder noget for dig. Og samtidig skal du vælge det fra, som du spiser, drikker eller gør, som dræner dig for energi, gør dig i dårligt humør eller ikke betyder noget særligt for dig.

Bevægelse og fysisk aktivitet er en del af en sund livsstil. Men, hvis det ikke giver mening for dig, at træne i fitnesscenter eller løbe en tur, så skal du finde en anden måde at være fysisk aktiv på. En form for fysisk aktivitet, som gør dig glad og giver dig energi. Det er det, der gør, at du kommer afsted.

 

Det er ikke nemt, men det er det værd

Jeg siger ikke, at det er nemt at blive bevidst og vælge til og fra. Heller ikke at det er noget, du bare kan beslutte dig for at gøre, og så sker det af sig selv over natten.

Hvis det var det, så ville alle gøre det.

Men, når alt kommer til alt, så er det, trods alt, nemmere at ændre vaner og få en sundere livsstil, hvis du gør det ud fra nogle bevidste valg om, hvad der gør dig glad og giver dig en grundfølelse af, at det du gør, øger din livskvalitet.

 

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med den fysiske aktivitet, som gør dig glad? Og har du svært ved at sammensætte din kost, så du både får det sunde og det søde, samtidig med at du taber i vægt? Så læs med her

 

2017-09-18T09:25:38+02:00 10. december 2016|Sundhed, Vægttab|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.