Hjemmebagt knækbrød med fuldkorn og masser af kerner

Hjemmebagt knækbrød med fuldkorn

 

Er du, ligesom jeg, vild med hjemmebagt knækbrød?

Hvis du har fulgt med på Instagram, på Facebook eller her på siden, ved du, at jeg er fortaler for, at sundhed og madlavning skal være nemt at gå til. Hvis det bliver for omstændigt og tidskrævende, bliver det ikke gjort i en travl hverdag. Mine hjemmebagte knækbrød med fuldkorn er ingen undtagelse. De er super nemme at lave, da de bare skal røres sammen, rulles ud og bages.

Mine hjemmebagte knækbrød med fuldkorn spiser jeg ofte bare som de er – uden noget på. På dage, hvor jeg ønsker lidt mere mæthed, spiser jeg dem med lidt hytteost eller skinke på. Andre gange serverer jeg de sprøde knækbrød med pesto, hummus eller tapenade til et ostebord eller til lidt tapas.

Når jeg bager tilsætter jeg altid ekstra fuldkorn, hvor jeg har mulighed for det. På den måde har jeg nemmest ved at komme op på de 75 gram fuldkorn, som det anbefales, at voksne spiser hver dag.

I mine hjemmebagte knækbrød har jeg tilsat fuldkorn i form af hvid hvede og havregryn. Både hvid hvede og havregryn er 100% fuldkorn, hvilket betyder, at begge dele indeholder alle kornets dele. Hvid hvede minder om almindeligt hvedemel i smag og konsistens, men giver dig de ernæringsmæssige fordele, der er ved at spise fuldkorn.

Du kan købe hvid hvede i de fleste større dagligvarebutikker.

 

Hjemmebagt knækbrød med fuldkorn og masser af kerner.

 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl sesam
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 1½ dl havregryn
 • 1½ dl hvid hvede
 • 1½ dl hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2,5 tsk. groft salt
 • 2½ dl vand
 • 1 dl olie
 • 3 stk. bagepapir

 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

Bland alle ingredienserne grundigt sammen til en klistret dej. Jeg rører min dej sammen med håndmixeren med dejkroge.

Del dejen i 2 lige store dele og rul hver halvdel tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Jeg ruller mine knækbrød så tyndt ud, at hver halvdel af dejen fylder næsten en hel bageplade.

Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg bagepapiret med den udrullet dej på en bageplade.

Skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer.

Rul den anden halvdel af dejen ud på samme måde.

Bag knækbrødene i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde.

Lad de færdige knækbrød køle af på en rist.

 

2017-09-18T09:25:38+02:00 25. januar 2017|Opskrifter|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.