Mættende salatKender du det?
Når du spiser salat, så mætter det dig ikke specielt meget.
I hvert fald ikke ret længe ad gangen.

Og, for at nå op på de 300 g grøntsager (Jo, det er faktisk den mængde du mindst skal spise dagligt, hvis du gerne vil spise sundt).
Så skal du spise et kæmpe bjerg salat, med mindre du laver en mættende salat af de lidt grovere grøntsager.

Hvis du spiser efter årstiderne, er det nemmere at få spist de grove grøntsager om efteråret og i vintermånederne, end det er i foråret og om sommeren. Vintergrøntsagerne er naturligt grovere, og derfor også mere mættende, end vores mere lette sommergrøntsager og –salater.

Et alternativ til de lette sommersalter, kan være denne mættende salat med grønne asparges og broccoli.

Mættende salat med broccoli og grønne asparges

(4 personer)

  • 1 broccoli
  • 1 bundt grønne asparges (500 g)
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g bacon i tern
  • 75-100g feta eller salattern

Dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • Salt og peber

 

Skyl broccolien grundigt og del den i mindre buketter.

Skyl de grønne asparges, knæk den nederste træede del af og kassér den. Skær resten af de grønne asparges i mindre stykker.

Kom broccolibuketteren og aspargesstykkerne i en stor skål. Drys med lidt groft salt og hæld kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i vandet i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle af i et dørslag.

Steg baconen sprød på en tør pande, og lad det køle af på fedtsugende papir.

Skær tomaterne i halve eller kvarte. Og skær fetaen og i små tern.

Bland broccoli, de grønne asparges og tomaterne forsigtigt sammen. Og drys bacontern og feta over.

Ryst en dressing sammen af olivenolie og balsamico, og smag til med salt og peber.

Dryp lidt af dressingen over salaten lige inden du serverer den.

 

Du kan servere denne mættende salat til det meste. Jeg serverer til alt lige fra frikadeller til grillet kød.

Mangler du mere inspiration til retter med sommerens grønne grøntsager? Så prøv også denne salat med frisk spinat, grønne asparges og jordbær.