Æggekage med kartofler og broccoliJeg er kæmpe fan af, at kunne lave hele retten til vores aftensmad i ovnen. Det giver et minimum af oprydning, og så passer maden for det meste sig selv, mens den står og hygger sig derinde i varmen.
Det giver mig mulighed for at lave alt muligt andet end at stå og røre i diverse gryder, potter og pander.

Så det er ofte vi spiser ”noget fra ovnen”.

En af de retter jeg ofte laver i ovnen, er denne æggekage med kartofler og broccoli.

Min opskrift er stærkt inspireret af denne opskrift fra Rema 1000 (Jeg henviser altid til min inspirationskilde, hvis jeg ikke selv har opfundet retten. Det synes jeg, at jeg skylder dem, jeg søger min inspiration fra).

I forhold til originalopskriften har jeg ændret på mængderne, så de passer bedre, i forhold til den mængde kartofler og broccoli jeg selv spiser. Og mængderne er også afstemt i forhold til de anbefalinger, som jeg vejleder mine klienter ud fra.

 

Min opskrift på æggekage med kartofler og broccoli

Til 4 personer skal du bruge:

  • 300 g kartofler
  • 2 små løg
  • 400 g broccoli delt i små buketter
  • ½ dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • ½ dl minimælk
  • 5 æg
  • 150 gram hytteost
  • Lidt olie eller smør
  • 8 skiver serranoskinke
  • Tomater
  • Evt. rugbrød

Tilberedning:

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.

Kog kartoflerne i usaltet vand i 5 minutter.

Skræl løgene og skær dem i små tern.

Skyl broccolien.

Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne i yderligere 4-5 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Afdryp kartofler, løg og broccoli i en sigte, og lade det afkøle lidt.

Pisk hvedemel, salt, peber og mælk sammen i en skål.

Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen.

Vend kartofler, løg og broccoli i blandingen.

Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie.

Hæld æggeblandingen i fadet.

Bag æggekagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til den er gennembagt.

Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag skinken sprød i ovnen i cirka 10 minutter.

Skyl tomaterne, skær dem i både og servér dem til æggekagen.

Serverer æggekagen drysset med purløg og med tomatbåde og bagt serranoskinke til.
Du kan eventuelt servere rugbrød til din æggekage, hvis du gerne vil have lidt mere mæthed.

 

Du kan finde mere inspiration til retter i ovnen på min profil på Instagram.