Salat med kyllingJeg ved ikke om det er på grund af foråret, eller om det er fordi mine jeans strammer en anelse mere, end det er meningen at de skal her efter en lang vinter.

Men min nye favoritret er denne meget simple og nemme salat med kylling, parmesan, sprød serranoskinke og en vinaigrette med dijonsennep og estragon.

Efter en vinter med lidt tungere grøntsager, synes jeg det er dejligt med lidt lettere salater på menuen igen. Jeg synes dog, at det ofte tager for lang tid at lave salater, fordi der skal snittes og hakkes en masse.

Men i denne salat bruger jeg en salatblanding, der er snittet, skylle og klar til brug. Så bliver det ikke nemmere at trylle en lækker salat frem.

Opskriften her er til 1 person. Hvis du vil lave den til flere, ganger du bare op med det antal personer du laver den til.

Salat med kylling

  • 125-150 g kylling
  • 100 g blandet salat – jeg bruger en blanding der hedder French mix
  • 100 g tomater – jeg bruger røde og gule blommetomater
  • 2 skiver serranoskinke
  • 20 g parmesanost i flager
  • 1-2 tsk. vinaigrette med dijonsennep og estragon  (se opskriften længere nede)
  • Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg skinken sprød i ovnen i cirka 10 minutter. Tag den her efter ud og lad den køle lidt af,

Skær kyllingen ud i mindre stykker. Krydr den med salt og peber og steg den på den grillpande eller en almindelig stegepande.

Skyl og tør salaten, hvis du bruger en der ikke er skyllet på forhånd.

Skyl tomaterne og skær dem ud i halve eller kvarte.

Knus den sprøde serranoskinke i mindre stykker, og skær flager af parmesanost med en kartoffelskræller.

Bland salat og tomater med 1-2 tsk. vinaigrette. Vend herefter serranoskinke og parmesanflager i. Gem evt. lidt til at drysse på toppen.

Anret herefter din salatblanding med kyllingen i en skål eller en dyb tallerken.

Drys den serranoskinke og parmesanflager på toppen og server.

Du kan evt. servere groft brød til din salat med kylling.

 

Vinaigrette med dijonsennep og estragon

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl god olivenolie
  • Salt og peber
  • Hakket frisk estragon efter smag

Kom sennep, hvidvinseddike og olivenolie i et lille glas med låg. Sæt låget på glasset og ryst dressingen godt sammen.

Smag her efter til med estragon, salt, peber og evt. mere hvidvinseddike.

Din vinaigrette kan holde sig i en uges tid, hvis du opbevarer den på køl.