Passer dit kalorieindtag til dit kaloriebehov?

Passer dit kalorieindtag til dit Kaloriebehov

Stiger din vægt støt og roligt, mens din mand bare holder vægten?
Spiser og drikker i de samme mængder?

Så kan en del af din vægtøgning sagtens findes der.

Dine spisevaner påvirkes ofte af de relationer du indgår i. Du spiser formentlig et eller flere af dagens måltider sammen med din mand. Her kan du sagtens været havnet i et mønster, hvor du spiser de sammen mængder mad, som han gør.

Når du spiser lige så store portioner mad som din mand, er der en stor risiko for, at du spiser flere kalorier end du har behov for.

 

Kaloriebehov, måltider og portionsstørrelser 

Dit daglige kaloriebehov bliver bestemt af din vægt, din alder, dit aktivitetsniveau og dit køn.

Mænd vejer typisk mere end kvinder, og kan derfor også spise flere kalorier end kvinder, uden at vægten stiger. Hvis din mand ovenikøbet har et arbejde, hvor han bevæger sig. Og du måske har et mere stillesiddende arbejde. Gør det også, at hans kaloriebehov bliver større end dit.

Hvor store portioner mad du kan spise til dagens enkelte måltider, afhænger også af, hvor mange måltider du spiser i løbet af dagen.

Hvis du spiser mange gange i løbet af dagen, bør de enkelte måltider være lidt mindre, end hvis du spiser få gange i løbet af dagen.

Det betyder, at du ikke kan skrue op for mængden af din mad, hvis du ikke også justerer, hvor mange måltider du spiser i løbet af dagen.

 

Her bør du også være opmærksom på dit kalorieindtag

Det behøver ikke kun at være aftensmaden derhjemme, du skal være opmærksom på. Der kan være flere steder, hvor du skal være opmærksom på, om du indtager flere kalorier end du har behov for.

Mænd og kvinder spiser og drikker ofte det samme, når de er ude at spise. I får serveret den samme mængde mad, som i også spiser op – det smager jo godt. Og i deler måske også en flaske vin elle drikker et par øl eller drinks efter maden.

Når i hygger derhjemme med snacks, fredagsslik, kage, drinks, øl eller vin, får du formentlig også spist og drukket, det samme, eller mere, end din mand.

I mine vejledninger ser jeg nemlig ofte, at kvinder tyer mere til disse hyggestuder derhjemme end mænd gør.

Jeg ser også ofte, at kvinder spiser flere måltider i løbet af dage end mænd gør. De snacker mere i løbet af eftermiddagen, og efter aftensmaden når børnene er lagt i seng. Det betyder, at de også her, kommer til at spise flere kalorier end deres mænd, som også bidrager til, at vægten stiger.

 

Sådan får du styr på dit kalorieindtag

Der er intet i vejen med at du spiser dig mæt, spiser ude, drikker vin og hygger med snacks og slik derhjemme en gang imellem. Det er der plads til, selv om du gerne vil spise sundt.

Men, er dit mål, at du gerne vil tabe dig, eller i hvert fald ikke tage mere på? Så skal der være en overensstemmelse mellem dit kaloriebehov, antallet af din måltider, og dine portionsstørrelser.

Jeg vil ikke anbefale, at du begynder at tælle kalorier via diverse apps. Det bliver du hurtig træt af, og så vender du tilbage til det du gør nu.

I stedet skal du være opmærksom på, om du spiser dig mæt eller overmæt, til dine måltider. Det betyder nemlig rigtig meget for dit kalorieindtag.

Derudover, vil jeg anbefale dig at kigge på sammensætningen af dine måltider. Spiser du nok grøntsager, som giver dig en god mæthed for få kalorier?

 

 

2018-09-27T20:03:00+02:00 27. september 2018|Sundhed, Vægttab|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.