Et vellykket vægttab kræver at du spiser

VægttabHar du det som Maria, en af mine nye klienter, der kom til mig i sidste uge, for at få min hjælp til sit vægttab?

Under Marias vejledning fortalte hun mig, at hun har mange mislykkede slanke- og sultekure med i bagagen. Som hun selv sagde ’jeg tror jeg har prøvet det hele, og alligevel sidder jeg her’.

Med udgangspunkt i Marias vægttabshistorie vejledte jeg hende bl.a. i virkningen af slankekure.

Essensen af det jeg fortalte Maria, kan du læse i mit blogindlæg Sandheden om slankekure.

Efter Marias kostvejledning sendte jeg hendes personlige kostplan til hende pr. mail.

Da hun havde modtaget sin kostplan, skrev hun følgende til mig:

Hej Mette
Tusind tak for kostplanen – jeg glæder mig til endelig at komme i gang med et vellykket vægttab!
Men jeg skal godt nok spise meget. Er det ikke en fejl?’

Og det selv om vi havde talt om vigtigheden af at spise, hvis du vil have et holdbart og vellykket vægttab – for det er super vigtigt!

Her kan du læse de 3 grunde jeg skrev til Maria.

Din krop holder på det den har

Når du har en lang vægttabshistorie med div. slanke- og sultekure, som har en masse regler og restriktioner, kan det virke meget mærkeligt og overvældende, at du pludselig skal til at spise, for at lykkedes med dit vægttab.

Hvis du spiser for lidt, giver din krop ikke slip på de overflødige kilo. Når du spiser for lidt går din krop i en slags hungersnødstilstand. Din krop ved ikke, hvornår den får noget at arbejde med igen, og derfor holder den på det den får og har.

Det gør den fordi, der er nogle basale kropsfunktioner der skal kunne fungere. Og for at de kan det, har din krop brug for mad, eller for at kunne tære på dine depoter. Derfor giver din krop ikke frivilligt slip på de depoter du gerne vil smide i dit vægttab.

Du øger risikoen for at ’falde i’

Hvis du ikke sørger for at spise nok dagen igennem, øger du risikoen for at du ’falder i’ eller småspiser. Det betyder at du kommer til at spiser noget, der ikke er til gavn for dit vægttab.

Det kan for eksempel være kage, slik, chips, nødder/mandler, tørret frugt eller lignende fødevarer, der indeholder mange kalorier. Disse ekstra kalorier bremser dit vægttab, og øger risikoen for at du spiser endnu mere end du har behov for. Og så tager du på i stedet for at tabe dig.

Du bliver for træt til at kunne overskue dit vægttab

Når du ikke spiser nok, bliver du træt og ugidelig, fordi du ikke får energi nok fra den mad du spiser. Det betyder, at du ikke er så aktiv, som du måske gerne vil være, og du kan ikke overskue at tage de sunde valg, som et holdbart og vellykket vægttab kræver.

Derudover kan det et for lavt indtag af mad gøre, at du har svært ved at overskue en arbejds- eller skoledag fordi du bliver træt og ukoncentreret.

Det skal du gøre for at få et vellykket vægttab

Hvis du vil sørge for at få mad nok i løbet af dagen, for at du kan tabe dig, skal du som udgangspunkt spise 5-6 måltider fordelt på 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider dagligt.

Du skal have fokus på at spise 600 g frugt og grønt hver dag, hvor du for eksempel spiser frugt til dine mellemmåltider og rigeligt med grøntsager til dine hovedmåltider.

Derudover skal du sørge for at får rigeligt med fuldkorn og kostfibre, da det mætter dig mere og i længere tid. Det betyder, at du ikke så nemt bliver sulten mellem måltiderne, og derfor ikke har behov for at småspise i løbet af dagen.

Hvis du, lige som Maria, ønsker at få min hjælp til dit vægttab? Så kan du her læse mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med dit vægttab.

2017-09-18T09:25:40+02:00 3. februar 2016|Vægttab|0 Comments

Leave A Comment

Tilmeld nyhedsbrev
Luk

9 gratis tips til dig

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 9 tips og inspiration til dit vægttab og din sunde livsstil direkte i din indbakke *

Tilmeld
* Du kan til hver en tid, afmelde dig nyhedsbrevet igen.