Hjemmebagt jordbærtærteJeg bliver ofte spurgt om mit syn på sundhed – det er jo sådan set et reelt spørgsmål, med det job jeg har.

Jeg holder selv balance i min sundhed ved, at der er noget jeg gør meget, og noget andet jeg gør lidt mindre.

Men der er ikke noget, jeg aldrig gør.

Jeg lever ikke selv med forbud, og jeg vejleder heller ikke mine klienter til at leve med forbud.
I forbindelse med forbud oplever mange også at få følelser som straf, skam og dårlig samvittighed. Følelser, som ofte får dig til at gøre mere af det forbudte.

Noget af det jeg nogle gange gør om sommeren, er at bage jordbærtærter. Og når jeg gør det, spiser jeg sådan en med god samvittighed.

Jeg bager mine jordbærtærter i portionsstørrelser. Så er der en til hver (og nogle til fryseren), og det er rigeligt til at få stillet både kagesulten og den søde tand.

Men jeg bager også tærterne i portionsstørrelser af taktiske årsager.

Hvis jeg bager en jordbærtærte i en almindelig tærteform, og vi kun spiser en halv når vi har gæster, så har jeg den sidste halve stående i køleskabet. Eller det vil sige, jeg har den sidste halve jordbærtærte stående i køleskabet i en halv times tid efter mine gæster er gået. Her efter får jeg kastet mig ud i en seriøs overspisning, og får spist det af kagen, som er tilbage. Og så er den balance lige som røget.

Det er ikke den ene portionsanrettede jordbærtærte der går ud over min sundhed.

Det ville gå ud over min sundhed, hvis jeg ikke spiste andet. Men det ville det også gør, hvis jeg kun spiste broccoli.

 

Min opskrift på jordbærtærte

Jeg kan ikke tillade mig at skrive et helt blogindlæg om jordbærtærter uden også at dele min opskrift.

Opskriften her er til 8 små jordbærtærter på cirka 9 cm i diameter, eller en tærte i en almindelig tærteform. 

Dej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smeltet smør
  • 75 g flormelis
  • 1 æg

Rør alle ingredienserne sammen. Stil dejen i køleskabet mens du laver fyldet.

Fyld:

  • 125 gram sukker
  • 125 gram blødt smør
  • 2 små æg
  • 100 gram marcipan

Rør alle ingredienserne til fyldet sammen.

Del dejen i 8 lige store portioner og tryk den ud i formene (Jeg trykker min tærtedej ud i stedet for at rulle den med en kagerulle. På den måde slipper jeg for at dejen skiller og klistrer fast på bordet)

Fordel fyldet over dejen i de 8 forme.

Bag tærterne ved 175 – 200 grader til de er gyldne. Jeg bager dem cirka 20-25 minutter

Afkøl tærterne og pensel dem med cirka 75 g smeltet chokolade.

Når chokoladen er størknet fordeler jeg en creme af pisket fløde, smaget til med lidt kagecreme, på tærterne.

Du kan også bruge ren pisket fløde, kagecreme eller cremefraiche på dine jordbærtærter, hvis du hellere vil det.

Til sidst pyntes kagerne med ½-1 kg jordbær.

Hvis du vil fryse nogle af dine jordbærtærter, kan du komme dem i fryseren efter de er afkølet. Altså inden du pensler dem med smeltet chokolade.

Opskrift jordbærtærte

Hvis du ikke har jordbær, kan du sagtens bruge andre bær på dine tærter. Jeg har haft lavet dem med hindbær på toppen. Det smagte også helt fantastisk.

Mangler du hjælp til et sundt vægttab og en sund livsstil, hvor du lærer at gøre noget mere end andet, men hvor intet er forbudt?

Så kan du kontakte mig via denne formular.