Rodfrugterösti

Jeg har mange både klienter, venner og bekendte, som synes det med sund livsstil og vægttab er udfordrende, når det kommer til grøntsager og grøntsags tilbehør.

Sådan har jeg det også! Og her i huset ender vi ofte ud i noget med broccoli eller råkost i forskellige varianter – fordi det er nemt.

Det bliver dog lidt ensformigt i længden, og jeg har derfor lagt mig i selen for at få nogle nye retter på madplanen.

Her i efteråret og hen over vinteren kan jeg godt lide lidt tungere retter og simremad. Til det synes jeg det passer bedst med varme eller lune grøntsager.
Salater passer bedre til foråret og sommeren, hvor mine retter er lidt lettere.

I forbindelse med vores grøntsager er mit fokus bl.a., at det skal være nemt.

Jeg gør det nemt for mig selv ved at planlægge vores måltider efter tilberedningsmetoden. Hvis noget skal i ovnen, planlægger jeg, at resten af måltidet også er noget som kan blive tilberedt i ovnen.

På den måde slipper jeg for at have gang i både gryder, potter og pander på én gang.

En af mine favoritopskrifter på nemme efterårsgrøntsager er disse rodfrugterösti, som passer sig selv i ovnen i 25-30 minutter.

Da jeg lavede rodfrugterösti den anden dag serverede jeg dem til soyamarineret kyllingebryst og kartoffelbåde. Både kylling og kartofler røg i ovnen samtidig med mine rodfrugterösti, og var færdig på den samme tid.

Et ekstra plus ved disse rodfrugterösti er, at Johan, min 3-årige søn, også spiser dem med glæde. Når jeg laver dem til ham, holder jeg dog lidt igen med den friske timian, da giver lidt ekstra smag til grøntsagerne.

Rodfrugterösti

Til 4 personer skal du bruge:

  • 800 g blandede rodfrugter. Jeg bruger persillerod, gulerod, pastinak og rødbeder
  • 2 store løg
  • 2-3 spsk. frisk timian (eller andre friske krydderurter efter smag)
  • 6 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • 4 æg
  • 3-4 spsk. olivenolie

Skræl og riv rodfrugterne og løgene groft.

Kom rodfrugter og løg i en skål og vend dem omhyggeligt med finthakket timian, salt, peber, hvedemel og sammenpisket æg.

Form 12 runde kager på 8-10 cm i diameter på bageplader beklædt med bagepapir.
Stænk olivenolien over rodfrugterne og bag dem gyldne i en 200 grader forvarmet ovn i 25-30 minutter.