Ristet müsli

Jeg er en af dem, der har svært ved at finde en müsli, som jeg sådan rigtig godt kan lide.

Der er altid noget tørret frugt, nogle nødder eller et eller andet ubestemmeligt i, som jeg ikke bryder mig specielt meget om.

Derfor har jeg lavet min egen ristet müsli (eller granola, som det også kaldes), og den opskrift vil jeg gerne dele med dig.

Den er super nem og simpel!
Og du kan variere den præcis som du vil, med de nødder og kerner, som du godt kan lide.

Til din ristet müsli skal du bruge:

  • 200 g havregryn
  • 100 g blandede nødder og kerner, som du godt kan lide – jeg bruger altid 1/3 græskarkerner, 1/3 solsikkekerner og 1/3 hakkede mandler
  • 1 spsk. flydende honning

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland havregryn, nødder og kerner og bred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Fordel honningen jævnt hen over blandingen, og sæt herligheden ind midt i ovnen i ca. 15 minutter til din müsli er gyldenristet – ikke branket.

Vend müslien et par gange mens den er i ovnen. Det gør, at den bliver ristet ens over det hele, og honningen bliver jævnt fordelt.

Køl din müsli af og server.

Tip:
Strø et par skefulde ristet müsli på din yoghurt, A-38 el. lign og top med et par friske bær eller granatæblekerner.