I dag er det international pandekagedag. Dagen, hvor der skal pandekager på bordet – det er der plads til i en sund og varieret kost. Uanset, om du er til tykke eller tynde pandekager, med æbler, bær eller pandekager uden noget, kan du finde din opskrift på pandekager til pandekagedagen her.

Opskrifterne kan også bruges, selv om du ikke laver dem dem til pandekagedag. Jeg bruger selv en af de to sidste opskrifter, når jeg laver brunch.

 

Tynde pandekager med fuldkornFuldkornspandekager

  • 4 dl skummet- eller minimælk
  • 100 g hvedemel
  • 100 g hvid hvede
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 æg
  • 6 spsk. øl (alternativt vand)
  • ½-1 tsk reven citronskal (kan undlades)
  • 1 tsk. flydende oliemargarine til bagning af den første fuldkornspandekage

Rør alle ingredienserne sammen til en klumpfri dej.

Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.

Varm en slip-let pande op ved jævn varme, og smelt oliemargarinen herpå.

Hæld herefter ca ½ dl dej på panden og drej panden rundt, så dejen fordeler sig jævnt.

Bag fuldkornspandekagerne på begge sider til de er lysebrune.

Server dine fuldkornspandekager med frisk frugt og/eller bær og evt. en lille smule akaciehonning.

 

 

Amerikanske fuldkornspandekagerAmerikanske fuldkornspandekager

  • 3 dl mælk
  • 150 gram hvid hvede
  • 1,5 spsk. rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 20 g flydende oliemargarine
  • Lidt oliemargarine til panden
  • Evt. forskellige bær.

Pisk alle ingredienserne sammen til en klumpfri dej.

Varm en almindelig stegepande eller en blinispande op og smelt en lille smule smør eller oliemargarine på panden (Det er kun nødvendigt at bruge smør eller oliemargarine til det første hold pandekager).

Fordel 4 portioner dej a ca. ½ dl på panden. Bag pandekagerne til de er gyldne og overfladen bobler. Vend pandekagerne og bag dem færdige.

Server dine fuldkornspandekager med masser af bær og evt. rabarbersirup.

 

 

Amerikanske pandekager med æbleAmerikanske pandekager med æble

  • 3,5 dl mælk
  • 150 gram hvid hvede
  • 1,5 spsk. rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 stort/mellemstort groftrevet æble med skræl.
    Jeg bruger et lidt syrligt æble med en ikke alt for grov skræl. Men brug den sort, som du bedst kan lide,
  • 20 g flydende oliemargarine
  • Lidt oliemargarine til panden
  • Kanel og ahornsirup

Pisk mælk, hvid hvede, rørsukker, æg, bagepulver, salt og oliemargarine til en klumpfri dej. Rør herefter de revne æbler i.

Varm en stor stegepande op ved medium varme, og smelt en smule oliemargarine på panden (det er kun nødvendigt at bruge fedtstof på panden til det første hold pandekager.

Fordel 4 portioner dej af cirka 1/2 dl. på panden. Bag pandekagerne til de er gyldne og overfladen bobler. Vend pandkagerne og bag dem færdige.

Det er vigtigt at panden ikke bliver alt for varm, så dine pandekager når at blive gennembagte, før de får for meget farve.

Server de færdige pandekager med kanel og lidt ahornsirup til.