Fuldkornsspaghetti med KødbollerDet er ingen hemmelighed, at jeg elsker italiensk mad. Og forkærligheden for det italienske køkken er heldigvis noget Johan, min søn, har arvet. Derfor ender denne nemme pastaret ofte på madplanen hjemme hos mig.

Jeg laver madplan hver uge, så jeg ikke dagligt skal tage stilling til, hvad vi skal spise. Og planlægningen er alfa og omega for mig, så min madlavning ikke bliver en daglig udfordring.

Når jeg laver madplaner får jeg nemmere varieret det vi spiser. Og jeg får afprøvet en masse nye retter, fordi jeg ikke står med hovedet nede i supermarkeds køledisk i 11. time og beslutter, hvad vi skal spise den pågældende dag.

En anden ret men fuldkornspasta, der ofte også kommer på min madplan, er Kyllingelasagne med spinat. I forbindelse med den opskrift kan du også læse, hvorfor kulhydrater ikke feder.

Hvis du også gerne vil have en nem og velsmagende pastaret på menuen, får du min opskrift her.

 

Fuldkornsspaghetti med kødboller i tomatsauce

Kødboller:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bundt bredbladet persille (alternativt kan du bruge almindelig persille)
  • 25 g parmesanost
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl havregryn
  • ¼ dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½ spsk. Olivenolie
  • Sukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Kødboller step 1:

Hak persille, parmesanost og hvidløg fint i en minihakker. Bland det herefter med kødet sammen med havregryn, mælk, salt og friskkværnet peber.

Lad kødblandingen trække i køleskabet mens du forbereder tomatsaucen.

 

Tomatsauce step 1:

Hak løget fint, og satuer det i olivenolien ved middelvarme.

Tilsæt de flåede tomater og lad saucen småkoge i 20-30 minutter til den bliver cremet.

 

Kødboller step 2:

Form kødblandingen til kødboller på størrelse med en valnød.

Varm olien op i en stor pande og steg kødbollerne heri. Ryst panden, så kødbollerne bliver stegt jævnt hele vejen rundt.

Når kødbollerne er lige gennemsteg tager du dem af varmen.

 

Tomatsauce step 2:

Smag saucen til med et lille drys sukker (Du skal brug så lidt, at det tager syren fra tomaterne, uden at saucen bliver sød) samt salt og peber.

Tilsæt de stegte kødboller og lad dem simre i den varme sauce i 5 minutter, inden du serverer hele molevitten sammen med kogt fuldkornsspaghetti.

(Hvis du lader dine kødboller koge i tomatsaucen for længe, bliver de hårde og tørre)

Server din Fuldkornsspaghetti med kødboller i tomatsauce med basilikum og friskrevet parmesanost på toppen, og en grøn salat eller dampet broccoli ved siden af.